Cirad

Isabelle VAGNERON

2014

SUBERVIE, J. et I. VAGNERON, 2014. "L'impact de la certification GlobalGAP sur les producteurs de pays en développement : le cas de la production des litchis à Madagascar", in Hammoudi, A., C. Grazia and Y. Surry (éds.) Sécurité sanitaire des aliments : Régulation, analyses économiques et retours d'expérience, Cachan : Lavoisier. [link]

2013

SUBERVIE, J. and I. VAGNERON. 2013. A drop of water in the Indian Ocean? The impact of GlobalGap certification on lychee farmers in Madagascar, World Development, 50:57-73. http://dx.doi.org/10.1016/j.worlddev.2013.05.002

2012

DAVIRON, B. and I. VAGNERON, 2012. "Standards, risque et confiance dans le commerce à longue distance de produits agricoles à destination de l'Europe : une lecture historique à partir de Giddens", in Alphandéry, P., M. Djama, A. Fortier et E. Fouilleux (éds.), Normaliser au nom du développement durable, Paris : Editions Quae. [link]

FAURE, G. J.F. LE COQ, I. VAGNERON, H. HOCDE, M. KESSARI et G. Soto, 2012. "Stratégie des organisations de producteurs de café au Costa Rica vis-à-vis des certifications environnementales et sociales", Cahiers Agricultures, 2-3:162-168. 

VAGNERON, I. et B. DAVIRON, 2012. "Le café dans la jungle des standards de durabilité environnementale et sociale", Cahiers Agricultures, 2-3:154-161. 

VAGNERON, I. and S. ROQUIGNY, 2012. "L'impact du commerce équitable", in Blanchet, V. et A. Carimentrand (Eds.), Dictionnaire du commerce équitable, Paris : Quae.[link]

2011

VAGNERON, I. and S. ROQUIGNY. "Value distribution in conventional, organic and fair trade banana chains in the Dominican Republic", Canadian Review of Development Studies, 32(3):324-338. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02255189.2011.622619#.UuYbU_uL36E

DJAMA, M., E. FOUILLEUX and I. VAGNERON, 2011. "Standard-setting, Certifying and Benchmarking: A Governmentality Approach to Sustainability in the Agro-Food Sector", in S. Ponte, P. Gibbon and J. Vestergaard (Eds.), Governing Through Standards, Palgrave Macmillan.[book presentation]


DAVIRON, B. and I. VAGNERON, 2011. "From commoditisation to de-commoditisation... and back again. Discussing the role of sustainability standards for agricultural products", Development Policy Review, 29(1):91-113. DOI: 10.1111/j.1467-7679.2011.00515.x

2009

VAGNERON, I., G. FAURE and D. LOEILLET, 2009. "Is there a pilot in the chain ? Identifying the key drivers of change in the fresh pineapple sector, Food Policy, 34(5):437-446. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodpol.2009.05.001

2008

DAVIRON, B. et I. VAGNERON, 2008. "Commerce équitable : un avenir menacé?", Cahiers Economie et Gestion, 97:29-30.

DAVIRON B. and VAGNERON I., 2008. Market Access for small farmers: the new standards challenge. In: KOCHENDÖRFER-LUCIUS G. and PLESKOVIC B. (Eds) Agriculture and Development, The World Bank, Washington D.C., Inwent, pp. 41-48.

GIOVANNUCCI D., POTTS J., KILLIAN B., WUNDERLICH C., SOTO G., SCHULLER S., PINARD F., SCHROEDER K. and VAGNERON I., 2008. Seeking Sustainability: COSA Preliminary Analysis of Sustainability Initiatives in the Coffee Sector. In: Committee on Sustainability Assessment: Winnipeg, Canada, 49 p.

VAGNERON I., 2007. "Economic appraisal of profitability and sustainability of peri-urban agriculture in Bangkok". Ecological Economics, 61(2-3) : 516-529. http://dx.doi.org/10.1016/j.ecolecon.2006.04.006

 

2006

VAGNERON I., 2006. Comparaison of price seasonality and instability between different vegetables. In: Vegetable market information and consul

Index


Il semble que vous naviguiez depuis un appareil de type 'bureau'

Tester plus en détail